Ekstraktionssystemer
Systemer, enheder og tilbehør designet til udvinding af forbindelser i forskellige faser; fås i en række forskellige materialer og konfigurationer.
I fødevareindustrien bruger forskere ekstraktionssystemer til at kontrollere for forurenende stoffer og andre skadelige stoffer i fødevareprøver for at opretholde fødevaresikkerheden.
Hvad bruges ekstraktionssystemer til?
Ekstraktionssystemer bruges til at måle fedtindholdet i fødevarer eller andre materialer. Selvom ekstraktioner kan udføres manuelt, kan brug af ekstraktionssystemer reducere eksponeringen for varme og giftige opløsningsmidler som ethyl eller petroleumsether.
Soxhlet ekstraktionssystemer
Metoden blev udviklet i 1879 af Franz von Soxhlet til at udvinde lipider fra faste materialer. Typisk er Soxhlet-ekstraktioner særligt nyttige, når forbindelsen og urenheden har forskellige opløseligheder i opløsningsmidlet. Ekstraktoren kan køre af sig selv og bruger effektivt kun en lille mængde genanvendt opløsningsmiddel til at opløse en stor mængde materiale.
En Soxhlet-ekstraktor består af en perkolator, der cirkulerer opløsningsmidlet, et tykt filterpapir, der tilbageholder de faste stoffer, og en sifon til periodisk tømning af fingerbølet.
Goldfisch udvindingssystemer
Denne metode er anerkendt af AOAC International (landbrugskemikere) som en acceptabel procedure til måling af fedt- og olieindhold. Ekstraktionstider kan reduceres fra 16 til cirka fire timer med denne tilbagesvalingsmetode.